Bolest kolene

Dobrý den. Před pár dny jsem navštívila doktora kvůli potížím s kolenem. Bolest na vnitřní straně kolene na dotek. Po zátěží koleno bolí, ale také v klidu. Při jízdě na kole nebo dřep nebo jen tak při kroku občas křupe. Ale pan doktor mi řekl, že tam nic nevidí. Na rentgenu jsem nebyla. Ale také si myslím, že vůbec nekontroval meniskus, protože u předešlého doktora s druhým kolenem mi pečlivě vše kontroloval. Tak teda shrnutí doktora bylo, že mi nic není a při jiných potížích zase přijít za 4 týdny. Ale mě koleno bolí!

Odpověď odborníka:

Pokud potíže neodezní spontánně a potížím úraz předházel je potřeba opravdu koleno opětně řádně vyšetřit. Provést zhodnocení potíží, vyšetření kolena, manévry na boční vazy kolena, vyšetření menisků a rtg snímek kolena. Pokud by se stav nevysvětlil a potíže budou přetrvávatt potom je opravdu na místě i vyšetření měkkých struktur kolena vyšetřením magnetickou rezonancí. Podle všech výsledků potom i další léčba. Ale už nyní byste měla využít léčebného intervalu k pohyboví a fyzikální léčbě na rehabilitaci. Dále dle všech vyšetření a stavu kolena.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Kolika? Bolest způsobená kameny ve žlučníku i močových cestách
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Co je vlastně revmatoidní artritida
Články: Co je vlastně revmatoidní artritida
Mnoho lidí se domnívá, že...
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Chraňte své dítě před nebezpečným zánětem mozkových blan
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: