Bolest kolene a pod ním!

Před 2 měsíci jsem byla na ortoskopii kde mi trochu vyčistili koleno, ale furt to bolelo, tak mi před měsícem dal ortoped injekci do kolene, což taky nepomohlo! Naznačil mi, že mám artrozu nejspíš, tak jsem si koupila CONDROSULF 400 kterej užívám 3 týdny a od tý doby mě šíleně bolí pod kolenem 2 cm na levé straně! ( u pravého kolena ) Beru prášky na bolest, ale pomáhaj jen trochu a studený obklady nepomáhají! Co mám dělat? Ted se mi ozývá i levé koleno! Nemůžou mi škodit ty léky CONDROSULF?! Taky mi natejká pravý chodidlo a brní mi lýtko! Beru prášky na vysoký krevní tlak, nemůžou se nějak tlouct a nepřiměřeně reagovat? Děkuji za odpověd Marcela

Odpověď odborníka:

Pokjud se jedná o pokročilou artrozu, potom tyto medikamenty nepomohou. Vhodný je při bolelsti nástřik do kolene a to kortikoidu s anestetikem, ortoped dobře ví. Nástřik je možno opakovat do roka asi 5x. Jinak by bylo možno provést nástřik upravenou vlastní krví, kde krevní destičky mohou zlepšit stav kloubní chrupavky, ale opět u ne příliš pokročilé artrozy. Tato metoda ale není hrazena pojišťovnou. Ovraťte se na svého ortopeda, vyšetření a léčba se jistě pro vaše koleno najde.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: