Bolest kolene a výrůstek?

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, cca před více jak půl rokem mi v práci při manipulaci spadl z cca jednoho metr ventil (4.5kg)na levé koleno, bolest mě trápila cca měsíc hlavně při podřepu a námaze, takže jsem to přisuzovala jen naraženině nebo podobně vzniklému problému nárazem. Ale musím přiznat že i po uplynutí dlouhé doby se mi koleno stále ozývá hlavně pri změně počasí a námaze (musím podotknout že mám nadváhu) ¨dále jsem spozorovala takový trvdší výrustek který při zmáčknutí bolí (může se jednat o ganglion vzniklý po úraze?) Je i hmatatelný při skrčení kolene. Nechci chodit zbytečně k lékaři když to bolí jen občas a ne nijak moc aby jsem kvůli tomu nějak trpěla. Jen by mě zajímalo co to může být při takovémto mechanismu úrazu.Děkuji za info.

Odpověď odborníka:

Nález je třeba vidět na místě, koleno vyšetřit. Může se jednat o drobná zvápenatělý krevní výron nebo stav po svalové trhlince nebo také zvápenatělý krevní výron pod porušenou okosticí. Každopádně je třeba provést rtg snímek, mohlo se jednat i o nevelkou nebo neúplnou zlomeninu v oblasti kolena. Vyhledejte chirurgickou ambulanci, vyšetření a rtg snímek. Podle výsledku další léčení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x