Bolest kostí a kloubů

Často mě, nejspíš z únavy, trápí bolest bolest končetin. Začně bolet holeň a postupně se to rozšíří až do celé ruky. Je to přirovnatelné k dětské růstové bolesti, až na to, že je mi 27 let. Myslím si, že je to spojené s únavou, když jsem přetažená nebo mám za sebou "perný den". Může se jednat o nedostatek nějakého minerálu či vitamínu? Děkuji za odpověď, Pavlína.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Pavlíno.

Pravděpodobně máte takzvané funkční potíže,které souvisejí se životním stylem.
Přesto byste mohla Vašeho praktického lékaře poprosit,aby Vám odebral základní
krevní testy.Nejenom pro Vaši bezpečnost ale hlavně pro Váš (a můj:-) klid.
Vědomí,že nám " nic není" napomáhá mnohdy našemu uzdravení.
Takzvané funkční potíže,samozřejmě,léčit zasluhují.
Tato nejrozšířenější skupina onemocnění je typická tím,že nás značně obtěžuje a přitom
laboratorně a na takzvaných " zobrazovacích vyšetřeních " buď : není nic vidět..
Anebo je tam nález,který pacientovy potíže nevysvětluje(viz obvyklé strašení pacientů " plotýnkami.. což je názor již si půl století přežitý:-)
Hlavně se tedy nikým nikdy nedejte strašit!

Zkuste změnit hektický styl života.
Sportujte aspoň půl hodiny denně.
Pijte mnoho tekutin.
Nedopusťte zácpu-stravujte se nikoliv po českém způsobu:-) Udělejte si čas
na vyprázdnění:-)
Pracujte s chutí. Máte li nějaké nedořešené momenty ve vztazích,vyřešte je neprodleně.
Slovy mé spolupracovnice a kamarádky,psycholožky Patricie Anzari-" žijte pravdu svého
srdce".
Na funkční problémy s úspěchem používám manuální terapii a kinesiotejping-zkuste najít
příjemného a usměvavého fyzioterapeuta či fyzioterapeutku,kteří Vás " spraví" a zatejpují
a doporučí Vám cílené cvičení.
Zkuste Rhus Toxicodendron 15 CH 5 granulí ráno.Volně prodejný v lékárně-homeopatikum

Držím Vám palce a Věřím,že se uzdravíte.
Můžete se časem znovu ozvat.Váš osud mě zajímá

Se srdečným pozdravem a díky za důvěru

Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: