Bolest krku

Vážený pane doktore, moc bych Vám chtěl poděkovat za rychlou odpověď. Neváhal jsem a šel jsem na odběr krve, popsal jsem své potíže svému OL, ale jeho postup byl dosti zvláštní do krku se mi ani nepodíval, ale alespoň mi tedy odebrali krev. Poprosil jsem, aby bylo uděláno tedy i vyšetření na herpes viry. Výsledky sedimentace 2,5, CRP 0,0, ASLO 78, RF 3,7. Tak jsem se uklidnil, že o zánět se nejedná, nicméně jsem ho upozornil na to co jste mi psal, že se jedná nejspíše o herpes, což jsem si myslel i já, protože cca 6 let zpátky jem na to také dost trpěl a můj problém odhalila až paní na zubařka Hodně mi tenkrát pomohla, předepsala mi kombinaci vitamínů B a výlečila mě tenkrát. Poukázal jsem tedy na herpes viry, jestli mi k ním něco řekne, ale sdělil mi, že je to normální po prodělané infekci a já se v tom vůbec nevyznám :(, chtěl bych Vás tedy touto cestou ještě jednou poprosit o radu a nějaký závěr s výsledků které mám momentálně k dispozici. Budu se snažit to zde vypsat nějak srozumitelně. INFEKČNÍ SEROLOGIE SÉRUM/PLAZMA Anti HSV 1+2 IgG ELISA - 20,6 index (...)* 0,9 - 1,1 Anti HSV 1+2 IgM ELISA - 0,50 index (.*.) 0.9 - 1.1 Závěr: Anamnestické hladiny protilátek Anti VZV IgG ELISA - 3529 mIU/ml (...)* 135 - 165 Anti VZV IgM ELISA - 0.14 index (*..) 0,9 - 1.1 Závěr: Anamnestické hladiny protilátek EBV VCA IgG - 50.4 U/ml - neg <18 - 22 600,0 U/ml - neg<5-20

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za výsledky, zde mohu konstatovat, že nemáte streptokokový ani jiný bakteriální zánět a máte pouze anamnestické protilátky proti herpesvirům bez známek aktivace. Laboratoř je však laboratoř a klinika je klinika, to už bych vás opravdu potřeboval vidět, to po NETU nevyřešíme!

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: