Bolest krku

Dobrý den p.Doktorko ... Obracím se na vás s velkou prozbičkou.cca měsíc mám takové problémi jako jsou suchost v krku,bolest,bolest v uších a pocit cizího tělesa v krku,ale nevim jestli je to mozné mit ten pocit na nekolika ruznych mistech krku ale ne pri kazdem polknutí nekdy více a nekdy to pocituji malo...Na krčnim jsem byla 4x a po čtvrté mě napsala na sono krku a štítné žlázy...sliznici v krku mám překrvenou a a nekdy ucpaný nos ale rýmu nemám.na krčnim vyšetřeni v hrtanu nic nemám ani na pohmat necejtim žádné změny akorat trochu zvětšené limfatické uzliny jedna je miŕne bolestiva..Tady píši nalez z orl Hrdlo po TE bilat s velkými residuy.Sliznice překrvena,irriítované . laryngoskopicky zbytněla lingv.tonsila.epigl.ostrá Zevně susbm.hmatné drobné LU,palp zv. i štítná žláza se kterou se léčim již 6 let. Našli mi Refluxní chorobu + malou skluznou kýlu na jícnu a mám strach že ten krk stim nijak nesouvysí..Chtěla jsem se zeptat zda by nějaké změny třeba rakovina byla oběvená při klasicke prohlidce nebo z odberu K+C ?? Mám velký strach za týden jdu na sono krku a nevím co mě tam čeká za zprávu...mám malé roční dítě.Moc děkuji za odpověd na můj dotaz

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, skluzná hernie a reflux můžou se změnami v krku souviset . Nepíšet , jakou léčbu vám lékařka předepsala - škoda ani zada užíváte nějaké léky na reflux. Absolvujte sonografii, bude to kontrola uzlin na krku a štítné žlázy, budete pak klidnější. Rakoviny bych se neobávala, ale její přítomnost se odběrem krve neprojeví, spíše sonografií nebo potom CT krku, ale k tomu by musela mít paní doktorka vážnější důvod. Zkuste si do té doby, pokud nemáte léčbu, koupit v lékárně Bioparox a užívat dle návodu a kloktat 3x denně šalvějový odvar. Pokud se na ORL vyloučí změny, doporučovala bych kontrolu na gastroenterologii a zintezivnit léčbu refluxu, je možné, že se obsah žaludku refluxem dostává o oblasti hltanu a hrtanu a dochází tam k dráždění. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: