Bolest kyčle

Dobý den. Tři měsíce cítím bolest kyčli při pohybu nebo zátěži. Pokud nechodím je jen mírná.Výrazně vše zhorší chůze po schodech.RTG kyčle je bpn.RTG -bočné thorakolumbál.skoliotické zakřivení mírného stupně,zvětšena hr.kyfoza,incipientní spondyloza th páteře. Ulevuji ldk,v dětsví VDK,léčba strojkem a pobolívá. Dle lékaře porušená statika a přetěžovíní PDK. Co mám tedy s páteří,jak vážné to je a opravdu to souvisí s kyčlem. Nechápu to,záda opravdu po ránu dost bolí,ale ve dne celkem v pořádku a kyčel bolí nepřetržitě i když ho šetřím jak to jde. Nevěřím této diag.můžete mi poradit co dělat? Děkuji za případné rady

Odpověď odborníka:

Kromě rtg snímků velmi záleží na vlastním klinickém vyšetření lékaře. Kombinace potíží bolesti zad při degenerativních procesech a stejných pochodech v kýčli je častá, ale bolest ze zad často vystřeje právě do kýčle. Kromě klinického vyšetření je třeba ještě doplňující zovrazovací metody. Ty by rovněž v upřesnění diagnozy měly napomoci. Znovu se obraťte na ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyhněte se zimním zlomeninám (nejen) výběrem správné obuvi
Články: Vyhněte se zimním zlomeninám (nejen) výběrem správné obuvi
S přicházející zimou stoupá...
Jízda na kole může být spojena s neplodností
Články: Jízda na kole může být spojena s neplodností
Studie zaměřená na jízdu na...
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Možné vedlejší účinky očkování proti chřipce
Články: Možné vedlejší účinky očkování proti chřipce
Očkovací látky proti...
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: