Bolest nadvarlete

Více jak měsíc mám bolesti levého nadvarlele byl jsem u urologa dostal jsem antibiotika a bylo malé zlepšení už to tolik nepíchá. Jsem bezdětný (37)a v budoucnu bych rád děti měl.Lékař mě nasadil další antibiotika,ale zlepšení necítím. Doporučil mě operaci,ale začínám cítit i bolest druhého nadvarlrte,ale jak píši v budoucnu bych rád založil rodinu . Je nějaká jiná alternativa než operace?Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o zánět, tak jedině antibiotika - cíleně na správnou infekci a dostatečně dlouho. Následkem zánětu může být bolestivý syndrom, kdy není přítomen zánět, syndrom může trvat různě dlouho. Léky od bolesti s protizánětlivým účinkem mohou pomoci, ale neměly by se užívat dlouhodobě pro jejich nežádoucí účinky. Odoperování nadvarlete je krajní možností, spíše vhodnou pro starší muže. Pokud by k tomu přece jen došlo, máte druhé varle a existují úspěšné metody asistované reprodukce

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Scintigrafie skeletu
Články: Scintigrafie skeletu
Scintigrafie (scinti...
Růstové grafy ukážou
Články: Růstové grafy ukážou "budoucnost"
Růst a jeho sledování patří...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: