Bolest nadvarlete a časté močení

Paní doktorko. Píšu ohledně bolesti pravého varlete a častého močení, asi před 14 dny mi bylo zjištěno zůžení terminálního ilea a byl mi nasazen helicid a buscopan ( jsem celkově oslabaný jelikož diagnoza střevních problémů trvalka od nového roku takže jsem hodně zhubl a mám v těle málo vitamínů )- nyní už cca 4 dny betu jen Helicid 2x deně po celou dobu co jsem užíval buscopan jsem chodil častěji na malou bylo mi řečíno že je to způsobeno těmi prášky ale nyní už je neberu a stále se mi objevují občasné problémi není to každý den npř celý víkend to bylo v pořádku chodil jsem na malou tak 3-4x deně ale lehce mě pobolívá pravé nadvarle občas se jakobi zvětší jak nadvarle tak varle a po vymočí se zase stahne ale může mi to jen přijít, občas třeba když dlouho sedím, nebo chodím mě pobolívá v oblasti kříže ale to myslím že jse pší oslabením deně piju cca 2-2,5 L tekutin převázně vody ale stává se že přes den většinou k odpoledni chodím třeba i každých 30 min na malou – moč má normální barvu od tmavě žluté hlavně ráno ( kdy bývá i zakalená až po skoro čirou barvu ) a nebo před spaním či při usínaní mm takové nutkání k močení ale v noci mě močení nebudí, asi před 3 měsíci mi bylo zjištěno na urologii překrvení nadvarle ale samo to odeznělo, krevní testy a moč jsem měl při každém vyšetření v pořádku jelikož krev mi brali často tak myslím že zánět ledvin by byl určitě zjištěn. U pravého nadvarlete nahoře jsem si nahmatal jakoby nějakou cévku cca 0,5-1cm dlouhou jakoby cévku nepříjde mi na dotek nějak bolestivá ale nevím o co by mohlo jít zda to není nic nebezpečného našel jsem jí cca před měsícem a je pořád stejná. Hlavní dotaz je ale kvůli tomu močení - proto jsem se chtěl zeptat zda je možné že bolest pravého nadvarlete může vyvolávat pocit k častému močení nebo o co by se mohlo jedna. Stává se třeba že dopoledne je vše v pořádku pak třeba od 12 až do 5 mám potřebu chodit často namalou a pak až do večara nic ale než jsu spát jdu třeba ještě třikrát nijak to nebolí jen občas cítím pálení při domočování nebo na začátku močení ale spíš je to obťěžujcí Pokusil jsme se co nejvíce posat mou situaci snad to pomůže Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Ve spojitosti s onemocněním střev a vzhledem k udaným příznakům je pravděpodobnou příčinou infekce. Dále může jít o hyperaktivitu měchýře spojenou s nemocnými zády. Při chronických střevních zánětech mohou vznikat i píštěle mezi střevem a např. močovým měchýřem - zřejmě nepůjde o Váš případ. Změna velikosti varlat by mohlo být pouze zdánlivá, ale každá změna na varlatech by měla být vyšetřena ultrazvukem.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: