Bolest paty

  • Dotaz od: Ing. Zdeněk
  • Publikováno: 5.6.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, asi půl roku mne bolí pata na pravé noze při chůzi . Intenzita bolesti kolísá.Nejvíce to bolí v situaci, kdy jsem v klidu na lůžku a musím se postavit, např. v noci. Může to být projev ostruhy?

Odpověď odborníka:

Ano může, ale situace je složitější. Záleží v kterém místě paty to bolí, jaký je místní nález a jaký rtg snímek. Kromě ostruhy zde může být zánět pochvy Achil. šlachy, zánětlivě degenerativní změny v oblasti úponu šlachy Achilovy, naopak v místě úponu vazivových útvarů plosky nohy. Tedy vyšetření, a rtg snímek patní kosti. Podle výsledku potom léčba, která je rovněž rozmanitá a ne vždy s konečným účinkem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: