Bolest po operaci pupeční kýly

Dobrý den vážený pane doktore, jsem necelé 4 týdny po klasické operaci malé pupeční kýly, branka do 1 cm, bez použití síťky. Mám asi 3 cm dlouhou jizvičku pod pupkem. Ráda bych se Vás zeptala, jestli je normální, že mě stále pobolívá oblast okolo pupíku, ne jen jizva. Když odezněla silná bolest břicha, která byla po operaci, tak nyní mě břicho pobolívá úplně stejně jako před zákrokem - je to stejná bolest (citlivost na dotek, když mám gumu v pase, při stlačení, ohnutí...). Vyklenutí, hnisání nebo bulka tam není. Mám obavu, jestli byl zákrok proveden správně. Je možné, že ta bolest je ještě normální a časem odezní? Minulý týden jsem byla na kontrole, říkala, že to ještě není ono a lékař jen zakroutil hlavou. Za 14 bych měla nastoupit do práce, kterou mám fyzicky náročnou. Mockrát Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Dano. Měsíc po operaci není dostatečná doba na plnou rekonvalescenci resp. zhojení rány. Samozřejmě vykonávat běžnou činnost včetně pracovní můžete, ale břišní stěna bude prohojena až za 3 měsíce od zákoku a v té době bych očekával Vaši plnou úzdravu a spokojenost. Mohlo by se Vám ulevit, budete-li dočasně po operaci nosit kýlní pás. V případě, že se bude stav zhoršovat, obraťte se opět na chirurga, který zákrok prováděl. Samozřejmě jsou i jiné pooperační komplikace možné tak jako u jakéhokoliv chirurgického zákroku. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x