Bolest pod kolenem

Dobrý den, už cca 2 roky se mi vrací bolest v levém koleni. Je mi 30 let. V klidu není bolest nějak pociťována a při pohybu je to taková tupá bolest. Jakési tažení pociťuji na zadní straně kolene, kde se objevuje i otok. Po pár dnech to vždy samo mizí. Ale již se mi to několikrát vrátilo. Po žádné operaci nejsem. Stravu mám velmi pestrou s velkým obsahem vitamínů a minerálů, sladké nejím. Nevykonával jsem ani žádnou namáhavou či neběžnou aktivitu před tím než se to stalo. Práci vykovávám kancelářskou, tedy sedavou, pohybu mám spíše nedostatek. Postava mám, ale běžnou cca 185 cm a 73 kg. Při loňském vyšetření na infekce atd. se u běžného lékaře nic nenašlo a než se to vyřešilo otok zmizel sám a bolest také. Ale teď se mi otok objevil po víkendu, kdy jsem neseděl (oběd s rodinou malá vycházka a víkendový odpočinek nic náročného). Děkuji moc za jakoukoliv radu.

Odpověď odborníka:

Stav vyžaduje řádné chirurgické nebo lépe ortopedické vyšetření. Zhodnocení stavu kolena, jeho hybnosti, pevnosti vazu, manévry na poruchy měkkých částí nitra kolena a rtg a další zobrazovací metody. Je pravděpodobné, že se jedná o poruchu celistvosti menisku. Po stanovení této diagnozy artroskopické řešení. Zajděte si na ono vyšetření, jsou samozřejmě i další možnosti změn kolenního kloubu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x