Bolest pod kolenem

Dobrý den, moje mamka před 4 dny stoupla na schod a zabolelo ji velice silně pod kolenem. Nyní má problém s chůzí, ale říká, že se to postupně lepší. Na místě pod kolenem má slabý otok, který podle jejich slov postupně sestupuje k patě. Bolest jí prý vystřeluje od zadní strany kolena přes lýtko až k achilovce. Odmítá zajít k lékaři. Má vrozené křečové žíly. Chtěl bych se zeptat co by to mohlo být, případně jak moc by to mohlo být vážné. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Veli patrně se jedná o podvrtnutí kolena a přetažení bočního fixačního vazu kolena. Léčba většinou fixací ortézou, chladné obklady, zvýšená polohoa končetiny a nesteroidní antirumatikum typu Ibalgin Je velmi radno k lékaři zajít, provede se vyšetření, ale i rtg vyšetření, nikdy není vyloučena drobná nalomeninka nebo zlomenina a následné změny v koleně by byly potom nežádoucí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: