Bolest při výměně nitroděložního tělíska

Dobrý den.Dnes jsem byla na výměně nitroděložního tělíska(nehormonálního).Bylo mi zavedeno před pěti lety po operaci dělohy.Nevěděla jsem co mě vlastně čeká.Mám dost nízký práh bolesti a i při preventivní prohlídce mě vyšetření dost bolí.(Pan doktor je hodný,ví to a snaží se,aby to bylo co nejméně nepříjemné.)Když mi pan doktor dnes vyndaval to staré,bolelo to opravdu hodně,křičela jsem,měla jsem pocit na omdlení a už se mi v tu chvíli ani nechtělo si nechat dát další při představě,že to za pět let prožiji znovu.Nakonec mi ho pan doktor dal.I to zavedení bolelo,cítila jsem silný bolestivý tlak,ale dalo se to vydržet.Styděla jsem se za ten křik,ale opravdu moc to bolelo. Zajímalo by mě,jestli to mohlo být tím,že tělísko vložené po operaci je větší nebo jsem opravdu taková citlivka a za pět let mě to čeká znovu,protože jen při té představě,že to bude zase tak bolestivé,se mi chce brečet a vše se mi svírá ze strachu z bolesti. Myslela jsem si,že největší bolest žena zažije při porodu,ale radši bych znovu rodila.Paní doktorko prosím Vás,jsem vážně tak citlivá a čeká mě to znovu nebo v tom mohlo být něco jiného? Moc děkuji za odpověď.S pozdravem a přáním pěkného dne Iveta.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tělísko určitě nebylo větší. Není to obvyklé, že by výměna tělíska byla tak intenzivně bolestivá. Extrakce tělíska trvá prakticky jen několik vteřin. Vnímání bolesti mohlo být ovlivněno strachem, se kterým jste k lékaři šla. Vůbec není třeba, abyste 5 let s obavami očekávala další výměnu/extrakci tělíska. Jednoduše se domluvte s Vaším lékařem na aplikaci analgetik před výkonem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Psychiatrické vyšetření
Články: Psychiatrické vyšetření
Jako psychiatrické...
Játra kvalitní čaj ocení
Články: Játra kvalitní čaj ocení
Doporučení na různé čajové...
Srdeční infarkt u žen může vypadat úplně jinak než u mužů
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Šupinky na nohách s varixy mohou prozradit ekzém
Články: Šupinky na nohách s varixy mohou prozradit ekzém
Nejen bolest nohou, pocit...
Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
Články: Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
V tradiční jihoafrické...
Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
Články: Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
K léčbě alergické rýmy a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: