Bolest ramenního kloubu a často ztuhnutá šíje

Dobrý den pane doktore, mám na Vás rovnou dva dotazy. Můj první problém se týká pravého ramenního kloubu. Dlouhodobě hraji volejbal, ale asi před půl rokem mě po každém tréninku nebo zápase (respektive už během hry) začal bolet ramenní kloub (bolest cítím jakoby s horní strany ramene uvnitř v kloubu). Je to ruka, kterou smečuji i podávám, takže je rameno samozřejmě dost zatěžované. K bolesti dochází v podstatě jen ve chvíli švihu do balónu. Nicméně po skončení hry mě pak rameno bolí vždycky ještě pár dní, např. když zvedám ruku směrem nad hlavu, respektive když je rameno v záběru. Pokud si pravou ruku zvednu pomocí levé ruky, tak bolest necítím. Měla jsem tyhle problémy už cca před 4 lety, ale najednou problémy samy odezněly. Teď jsem přes léto 2 měsíce volejbal vůbec nehrála, takže jsem si myslela, že si rameno odpočne a bude to zase dobré. Ale teď jsem byla na prvním tréninku v nové sezóně a problémy jsou zpět se stejnou intenzitou a samozřejmě s každou další hrou je to o něco horší. Vím, že bez osobní návštěvy lékaře se radí špatně, ale jsem dlouhodobě v zahraničí a nechce se mi moc platit za místního doktora. Byla bych ráda, když byste se mi pokusil poradit, co asi můžu mít za problém a co se s tím případně dá dělat, jestli třeba může pomoct posilování nějakých konkrétních svalů, případně nějaký způsob tejpování. Byla bych nerada, když bych s volejbalem musela skončit... A ještě můj druhý problém. Hodně často se mi stává, že mi tuhnou svaly za krkem a na šíji. Svaly jsou i na ohmat ztvrdlé a tvoří se mi tam "boule". Pokud mě někdo zkouší namasírovat, je to většinou i docela bolestivé. Šíje mi tuhne většinou během sezení u počítače, což je problém hodně lidí. Ale dost často mi ty svaly ztuhnou a bolí i po sportu, zejména po volejbale, ale třeba i po běhání, nebo když delší dobu nesu těžší batoh na zádech. Nejhorší ale je, že pak mívám hodně často migrény, které si myslím, že jsou způsobené ztuhlou šíjí. Můžete mi poradit, čím bych tomu mohla předcházet? Předem moc děkuji za Vaše odpovědi a přeji hezký den. S pozdravem, Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lucie , bolestivé rameno jednoznačně vyžaduje vyšetření ortopedem,do tohoto vyšetření nehrajte volejbal, mohlo by dojít k dalšímu poškození , žádná forma tejpu nebo cvičení nyní nepomůže /je třeby vyloučit vyšetřením poruchu rotátorové manžety apod /, bolesti krční pateře jsou nyní častou obtíží, je přetěžována například prací u počítače vsedě , nyní má také vliv na krční pateř nemocné rameno/viz svaly které spojují obě oblasti/, dejte do pořádku rameno , rehabilitujte krční pateř a najděte si jiný sport,který Vás nebude ničit,

prim. MUDr. Jaroslav Pišvejc
prim. MUDr. Jaroslav Pišvejc

Specializace: Rehabilitace a fyzikální medicína
Pracoviště: Lázeňský hotel MONTI SPA, Františkovy Lázně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Inkontinence
Články: Inkontinence
Inkontinencí moči je...
Jak se žije bez štítné žlázy
Články: Jak se žije bez štítné žlázy
Chodí mezi námi mnoho lidí...
Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Články: Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Jenom v Evropě se každý rok...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ucpaný nos může upozornit na další zdravotní problém
Artróza
Články: Artróza
Artróza, lidově „revma...
Chrápání může být životu nebezpečné
Články: Chrápání může být životu nebezpečné
Chrápání není jen...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x