Bolest srdce

jiz druhym dnem mam potize spat mam pocit ze mi neco svira srdce obcas rychle buseni a bolest strilici do leve ruky.potim se a jsem slaba.ale nemuzu k lekari jsem sama s malim ditetem.tak doufam ze to je jen skrip.nerv ale neprestava to.spatne se mi dycha a jsem nervozni.pokud bi to bylo neco zavaznejsiho musim do nemocnice?ale co malej nejde to resit ambulantne?dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s popsanými obtížemi v každém případě co nejdříve vyhledejte lékaře. Pokud se nestupňují, praktického lékaře, který Vás orientačně vyšetří a podle nálezu určí další postup (ambulantní vyšetření na kardiologii, odběr krve apod., nebo určí přímo diagnózu a léčbu). Kdybyste v nejhorším případě měla problém, který by vyžadoval akutní pobyt v nemocnici, a kdybyste nesehnala opravdu nikoho, kdo by se o dítě postaral (Vaši maminku, tetu, sestru, kamarádku...otce dítěte, babičku......) o dítě by se postarali buď na dětském oddělení nemocnice, nebo v kojeneckém ústavu, dokud byste nebyla opět schopna postarat se o dítě sama. Popsané obtíže mohou sice znamenat pouze skříplý nerv (který ale také vyžaduje ošetření, abyste třeba neměla pak obtíže natrvalo, do konce života), nebo mohou provázet stavy úzkosti, nebo mohou provázet virózu (kde může nebo nemusí být napadena např.srdeční svalovina), nebo ,v nejhorším případě, mohou ukazovat na srdeční infarkt nebo nestabilní anginu pectoris - oboje je potenciálně život ohrožující. Abyste jako maminka dítěte mohla fungovat, měla byste být v pořádku; pokud byste přecházela infarkt nebo nestabilní anginu (což je vlastně něco jako náběh na infarkt), mohla byste buď náhle zemřít, nebo mít trvalé následky v podobě poškození srdce s následnými zdravotními obtížemi (slabost, dušnost, otoky..). Proto seberte potomka a jděte se nechat zkontrolovat k Vašemu lékaři, abyste měla jistotu, že Vám není nic závažného, a kdyby bylo, abyste byla včas zaléčena a mohla být dále bez problémů s Vaším dítětem.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dámy, obtěžují vás noční návštěvy toalety? Známe důvody!
Koloskopie
Články: Koloskopie
Koloskopie nebo také...
Vyšetření kostí lze podstoupit i preventivně
Články: Vyšetření kostí lze podstoupit i preventivně
Následky osteoporózy se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bechtěrev vám nemusí zničit jen záda
Články: Bechtěrev vám nemusí zničit jen záda
Ankylozující spondylitida...
Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Články: Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Diagnóza rakoviny ledvin je...
Prolaktin pomůže poznat epilepsii
Články: Prolaktin pomůže poznat epilepsii
O prolaktinu se mluví jako...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: