Bolest srdce, klíční kost

Dobrý den, střídavě se u mě objevuje píchání u srdce, v levé klíční kosti, brnění v celé levé ruce a nejčastěji taková tahavá bolest v levém prsním svalu. Vše nezávisle na sobě, bez předchozí námahy, v klidu. Nejsem typ, který navštěvuje rád lékaře, zvlášt s podobně nejasnými problémy, chci se proto zeptat, zda myslíte, že toto je důvod někam jít. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano. Myslím, že návštěva lékaře je na místě. Dle toho, jak potíže popisujete, budou mít spíše původ v pohybovém aparátu (např. v krční/hrudní páteři, ramenním kloubu či jiných kostních/svalověšlachových strukturách v okolí) a je proto vhodné provést některá vyšetření, která potíže pomohou objasnit (např. rentgen krční páteře). Stejně tak je nutné vyloučit jiné příčiny, které by ev. podobné potíže mohly způsobit. Při bolestech na hrudi je vždy nutné provést základní vyšetření srdce, plic. To vše je v komeptenci Vašeho praktického lékaře. Ten má možnost Vás blíže vyzpovídat, vyšetřit fyzicky, změřit krevní tlak, natočit EKG případně doplnit další vyšetření nebo Vás dle potřeby odeslat ke specialistovi (neurolog, ortoped, rehabilitační lékař ap.). S pozdravem RL.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x