Bolest stehenniho svalu

Dobry den, zhruba pred dvema tydny jsem Vam pokladal dotaz ohledne nartu a lytka. Trapila me bolest v nartu, pri pohybu palcem nart jaksi vrzal. Bolest ustoupila a zacala bolest v lytku. Pripominalo to krec, paleni, svedeni. Byl jsem u lekare, ktery mi rekl,eze mam zanet slachy v levem nartu a v lytku zrejme zanet zil, do nalezu napsal homans pozitivni (snazil se mi pohybovat chodidlem smerem k holenni kosti, coz neskutecne bolelo). Nicnene mi byl predepsan Nimesil a Detralox a take stahovaci obvaz. Po par dnech v klidu bolest uplne odeznela. Nicmene tri dny na to mne zacal bolet stehenni sval. Bolest je horsi nez v predeslych pripadech, cim dele jsem na nohou, tim vetdi jsou bolesti ( kdyz stojim, tak je bolest vetdi nez pri chuzi). Bolest se vyskytuje na vnitrni straně stehna - bodava, paliva. Doplnujeji ji tupa bolest kycle. Jeste bych doplnil, ze veskere obtoze mam na leve noze a ze stale dobiram Detralex a Nimesil. Dekuji za brzkou odpoved, s pranim hezkeho dne, Vasek

Odpověď odborníka:

Příčin může být více. Jistě je správné místní vyšetření stehna včetně kvality a hmatnosti pulzu na noze. Doporučuje se i ultrazvukové vyšetření stehenního svalu. Spíše pomýšlím na možnost bolestí vycházejících z bederní pateře nebo i kýčle. Proto zajděte na ortopedickou ambulanci k vyšetření. Pokud nebude nález jednoznačný je na místě i revmatologické vyšetření včetně vyšetření krevního vzorku.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: