Bolest stehen v zadní části

Dobrý den, je mi 32 let a cca 3 dny mě bolí zadní strana stehen. V klidu v sedě jen nepříjemný pocit (cítím se usezeně, mám sedavé zaměstnání), při stání unavený pocit, bolest je silná při chůzi a hlavně po schodech (do schodů a ze schodů nebo i jen z chodníku na silnici). Po schodech jako bych nemohla ty nohy ani zvednout (bolest + slabost). Před cca 13 lety jsem prodělala flebotrombózu v pravém lýtku po operaci kolene a paty. Po něklika letech jsem si pak nechala udělat testy a zjistili mi zvýšený homocystein, takže jsem náchylnější na trombózy. Antikoncepci jsem nikdy neužívala. V minulosti jsem hodně kouřila, pak přestala a zhruba 2 roky znovu. V poslední době 5–10 cigaret denně, začátkem února jsem přestala. Začátkem února jsem taky týden ležela s virózou a v půlce února jsem absolvovala 2 kratší lety (každý trval necelé 2 hodiny a mezi lety jsem dva dny v kuse hodně chodila). Po návratu jsem pociťovala bolet v chodidlech na vnějších stranách a tlak v lýtkách, který po pár dnech klidového režimu ustal. Nyní (po víkendu, kdy jsem hodně seděla) mě začaly bolet stehna v zadní části. Protažení svalů je bolestivé a docela příjemné, ale zároveň bolest neustupuje (jako po namožených svalech, přitom bolest je podobná). Celkově moc nesportuju, občas chodím hrát stolní tenis nebo šipky (dříve jednou týdně, od nového roku méně). Co by to mohlo být? Zase trombóza nebo jen unavené a přetažené svaly? Po zjištění vysokého homocysteinu mi bylo doporučeno chodit každý rok na krevní testy. Byla jsem tam jednou před pěti lety (tehdy bylo vše v pořádku, byla mi doporučena jen kyselina listová), ale po dvouhodinovém čekání v čekárně jsem to další rok vzdala a už tam nešla... PS: užívám denně AD (Aurorix, Trittico a Valdoxan) a kyselinu listovou, na tu jsem teď ale trochu zapomínala. Dále jsem teď užívala Klion D (včera poslední) a na atopický exém týden a něco kortikoidovou mast. Děkuji za brzkou odpověď a přeji hezký den. Kristýna

Odpověď odborníka:

Zdravím, máte pravdu, podle Vaší výpovědi a s ohledem na skutečnost, že nemohu provést Vaše cévní vyšetžení, to může být například "trombóza nebo jen unavené a přetažené svaly", nebo taky něco jiného. Mohl bych podat více takových informací, které by byly ale obecné. Bydlíte v Praze, proto doporučují, byste se stavila v Nemocnici Na Františku, Na Františku 847/8, Praha 1, kde mám každou středu cévní ambulanci (přízemí vpravo u okénka nebo telefonní kontakt: 222 801 343), kde bych mohl stanovit diagnozu. S pozdravem MUDr. Zdeněk Rezek

MUDr. Zdeněk Rezek
MUDr. Zdeněk Rezek

Specializace: Cévní chirurgie
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x