Bolest v podbrisku

Pane doktore, od rijna 2012 me trapi bolest v levem podbrisku. Byl jsem na RTG bricha, ten byl v poradku. 2 x jsem byl na ultrazvuku bricha, ten byl taky v poradku, jen mi rekli ze mam pneumozu ( jestli jsem to napsal dobre ), byl jsem zaplynen, po uzivani espumisanu bolest povolila. Nekolikrat mi prohmatavali bricho, jak na chirurgii, tak gastoenterologove, vse v poradku. V prosinci jsem mel parkrat svetlou krev na papiru a stipani pri a po stolici. Nekolikrat mi delali per rectum, vse v poradku, bez nalezu krve. V unoru 2013 jsem absolvoval rektoskopii k vylouceni nadoru kvuli krvi na papiru, byla mi diagnostikovana analni trhlina, nasazeny cipky faktu. Byla mi take provedena biopsie: fragmenty sliznice tlusteho streva s pravidelne rozvrstvenymi kryptami bez znamek aktivace epitelu. Povrch sliznice je bez ulceraci. Kryptove ulcerace chybi, kryptove abscesy chybi. V lamina propria neni zvysena zanetl. celulizace, jen fokalni prekrveni. Nalez je v mezich normy. V breznu 2013 jsem si bral krev na krevni obraz s diferencialem take v poradku. Zacpu ani prujem nemam, hubnout nehubnu, krev ve stolici taky nemam. Beru psylium a probiotika, obcas espumisan. Bolest v podbrisku se mi objevuje spis po jidle. Ta bolest neni trvala, dva tydny je to OK, pak zas mam trochu problemy. Nekdy v listopadu mi gastroenterolozka rekla, ze mam drazdivy tracnik, moc jsem tomu neveril, jelikoz pani doktorka me celkem odbyla, ale ted kdy vsechny vysetreni mam v poradku, tak bych se k tomu i priklanel. Nebo jestli je to tim psyliem, cetl jsem, ze taky muze nadymat a je pravda, ze tech prasku beru vic. Muzete mi poradit co by to mohlo byt? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslím, že budu souhlasit s Vaší lékařkou, že Vaším hlavním problémem je dráždivý tračník. Navíc k tomu máte, nebo jste měl, anální fissuru, která může způsobovat příměs krvi na stolici. Podle toho, co popisujete, tak máte i nastavenou léčbu. Co se týká psylia, může skutečně způsobovat větší plynatost. S Vaším problémem bych se soustředil na správnou životosprávu, vlákninu máte, ale důležitý je také dostatek tekutin a pohybu

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: