Bolest vrchní části ramene

Dobrý den, asi před měsícem jsem si přeležel ve spánku pravou ruku. Na druhý den mě bolelo rameno nebo spíš vrchní část (kliční kost, někdy bolest až do krku) avšak po pár hodinách bolest ustala. Týden byl v pořádku a pak jsem si přeležel ruku opět, teď mě bolí už asi měsíc. Většinou mě bolest nějak neomezuje, zvedání předmětů, uchopování je v pořádku, dělá mi problém se o ruku opřít, zvednout nad hlavu. Od 4 let trpím idiopatickou revmatoidní artritidou, ale troufám si říct, že revma už poznám a tohle to není ten případ. Vždy se mi uleví v horké sprše, některé dny je bolest mírná že si člověk myslí že už to ustupuje a druhý den to zase přijde. Při užití léků na bolest mě přestane bolet vše ostatní až na rameno. Chci se zeptat jestli je možnost mít rameno tak dlouho přeležené, popřípadě skřípnutý nerv ? Jsem si jist, že to není z fyzické zátěže. Děkuji za odpověď Jakub 22 let

Odpověď odborníka:

Takto se projevuje enetezopatie nebo tendinoza některé ze šlach nebo vazů. Vaz nebo šlacha se fixuje na kost a zde i při malém ale opakovaném přetížení dochází ke vzniku nemikrobního zánětu v místě úponu a takové místo bolí. Podobně se chová i přetížená šlacha nebo vaz. Zde mohou vznikat mikrotrhlinky a rovněž bolest. Zvláště při revmatoidní artritidě rameno vyžaduje vyšetření, kontrolu. Vyšetření diagnostickým ultrazvukem. Jistě medikace, možný obstřik, polohování ramene ve fyziologické poloze, což je nevelké upažení podložené polštáři a po zklidnění pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Je vám padesát? Nejvyšší čas na změnu jídelníčku!
Články: Je vám padesát? Nejvyšší čas na změnu jídelníčku!
Některé rizikové faktory a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Články: Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Žaludeční vředy jsou v...
Antivirotika snižují riziko zápalu plic u dětí
Články: Antivirotika snižují riziko zápalu plic u dětí
Chřipka ve většině případů...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: