Bolest zad, kyčelního kloubu

Dobry den, mam od malicka scoliosu patere a poslednich 10 mesicu me pronasleduje bolest kycelniho koubu, bolest zad a "vystrelujici bolest v pravem stehne"; chtela bych vas pozadat o vysvetleni RTG a me moznosti vzhledem k chronickym problemum, kt mi velmi zneprijemnuji zivot / lecba ci operace?!?!/ Mockrat dekuji!! Sinistroskolioza bederni patere, obratlova tela jsou souhlasne rotovana; lordoza je plocha. Na telech jsou znamky deformujici spondylozy na L4 a 5 vlevo. Osteochondroza plotenek L3-S1 s vakuovymi fenomeny. Mirny ventralni posun tela L3 asi o 5 mm - spondylolisteza, bez prokazatelne lyzy oblouku. Intervertebralni a SI artroza. Na levem kloubu kycelnim je nalez v mezich normalu. Vpravo je lehce zuzena sterbina kloubu, na okrajich hlavice i jamky jsou vyrazne osteofyty a subchondralne loziska kostni sklerozy - koxartoza II.-III. st.

Odpověď odborníka:

První krok by mělo být vyšetření neurologem. Odhalí, zda bolest ve Vaší končetině je způsobena drážděním nervového kořene v bederní páteři nebo změnami na kyčelním kloubu. Podle toho se bude odvíjet i další léčba. Buď fyzioterapie pro bolest bederní páteře při skolioze a nebo léčení kyčelního kloubu.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x