Bolesti bederni patere

dobry den mam jeste jeden dotaz.Nasly me na magneticky rezonanci nalez.MR1LS patere nativne a postkntrastne poaplikaci KL.iv V PK v oblasti pod misnim konem v mistech filum terminale za obratl.tely L2-4 je patrna velka intraduralni ovalna patol.expanze s roztlacenim nerv.korenu do stran,naT2aSTIRsekvencich lehce nemogenne hypertenzni naT1 isointenzni s michou,michou,bezcyst ci znamekkrvaceni,velikostne podelneasi 6cm,transversalne o sirce13x14mm,vyplnujici prakticky cely prostorPKsestenosou az obliteraci likvorovych prostoru poskontrasne s vyraznim homogenim sycenim tumoru.V urovni konu jsou pak napadne vinute rozsirene cevni struktury s patrnym flow voidem a jdezrejme varikozity v ramci stenozyPK. Foramina povsechne volna.plotenky v norme bez protruzi,lehke nerovnosti krycich plotenek s oj.Schmorl. Hemangiom ve vetsi prave casti telaL4 RD:Dominuje velka patol.intraduralni tumorozni expanze vPK vurovniL2-4 pod misnim konem,vychazejici nejspise z oblasti filum terminale s prakticky kompletni obliteraci PKa roztlacenim nerv.korenu,s homogennim intenzivnim enhancementem-na1.miste vdg by mohlo jit ependymom .HemangimL4.Mam velike bolesti na Neurochirurgii jsem objednana az na 15.72010 do Prahy

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyčkejte na konziulium v Praze, řeknou vám vše potřebné a hlavně doporučí další eventuální do-vyšetření na zpřesnění diagnosy. Prozatím se dá povědět, že úplně v nejdolnější části páteře máte útvar, který hodně tlačí na okolí a tím zlobí a dělá vám ty bolesti, vzhled má jako nádor z buněk nerového systému (ependymom). Bližší informace hlavně ohledně operace vám podá neurochirurg v Praze, ale pravděpodobně byste měla operaci podstoupit. V Praze jsou na tyto typy operací velcí specialisté. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: