Bolesti břicha

Dobrý den, už podruhé se mi stala stejná věc. Mám průjem a zvýšenou teplotu, doktor mi předepsal Endiaron, imodium a Smectu. Průjem nebyl nijak častý - cca 2x denně proto jsem vzala jen Endiaron, ale po něm jsem dostala silné křeče. Když se mi to stalo poprvé, ležela jsem se zánětem ledviny (kterou doprovázeli lehké bolesti břicha a průjem), takže jsem brala antibiotika, když jsem vzala na průjem Endiaron, dostala jsem stejné křeče jak ted. Přisuzovala jsem to nežádoucím účinkům antibiotik (dle příbalového letáku). Jenže ted žádné jiné prášky neberu. Je to náhoda nebo to může být reakce na ten endiaron? Když jsem to řekla doktorovi (poprvé) řekl mi, že mám ve střevech nejspíš zánět, že mám brát dál Endiaron a přejde to, jenže mě ty bolesti začli až po Endiaronu. A popravdě nemám odvahu vzít další, protože ty bolesti jsou silné. Jinak bolest není jen na jednom místě, ale pomalu se přesunuje.

Odpověď odborníka:

Z praxe se nepopisují křeče po Endiaronu, ale nelze vyloučit alergii na jakýkoliv preparát. Spíše bych se přikláněl k bolestem v souvislosti s infekcí, která v zažívacím pstrojí probíhá. Jistě vyšetření na chirurgické ambulanci a na ambulanci infekční spolu s odběry stolice na mikrobiologické vyšetření opakovaně, dieta, dostatek tekutin. Podle všech výsledků další terapie Bolesti břicha neradno podceňovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: