Bolesti břicha

Dobrý den, tento rok v březnu jsem se v noci probudil s křečama v břiše a měl sem pocit hladu tak sem to chtěl zapít a za hodinu šel zvracet. Od té doby sem 2 týdny nesnesl žádně jídlo a po každým jídle se mi navalovalo a dostávalo do krku. (Od té doby mám dietu a první 2 měsíce sem jedl probiotika) Chodil sem do posilovny a povedlo se mi přibrat 14 kg během 7 měsíců. Poslední měsíc před zvracením jsem každý den jedl tvaroh +2 syrové vajíčka + cukr a granko a tohle smíchaný dohromady. ( chutnalo mi to a nabírání kg šlo rychle ) ale jeden den po posilovně sem si dal ten tvaroh a šel spat a probudil se s těmi křečami a nakonec jsem zvracel. Furt jsem chodil k doktorce že se mi to nezlepšuje a ona mi říkala at dodržuju dietu a když jsem jí řekl že ji dodržuju a bolesti břicha mám furt stejné tak mi odebrali krev, poslali na ultrazvuk a obojí bylo negativní. Byl sem i na gastroenterologii kde sem měl všechno v normě kromě "RES:naznačená atrofie duoden. sliznice,jinak endoskopický nález jícen- d2 v normě"odebrali mi vzorek a poslali na histologii. Kde sem se po 14 dnech dozvěděl že mi nic není. Do závěru mi napsal že mám psychosomatický problémy a já si nemyslím že mi nervy způsobují takové bolesti břicha.. Kdysi sem měl problémy doma, neudělal první ročník a bylo mi to docela jedno a nedělal si s toho nějak hlavu ale když sem přešel na jinou školu tak se to doma uklidnilo a prvák sem dokončil zlepšíma známkama než na základce. Teď chcu jít na fotbal, do posilovny ale při všem se mi bolesti zhorší.. Nemůžu dělat to co mě dřív bavilo, všechno dělat s tou tupou bolestí břicha. Už ani nedostávám hlad většinou mě to břicho začne tolik bolet že se najím a bolest se utiší..Za tu dobu co mám bolesti jsem zhubl 7,5 kg a furt to klesá. Děkuji za odpověď.. Michal

Odpověď odborníka:

Vážený pane Michale, tělesný a psychický se navzájem ovlivňují ("v zdravém těle zdravý duch"). Pokud ve Vašem případě standardní endoskopie včetně histologického vyšetření neprokázaly žádné chorobné změny v horní části zažívací trubice a pokud nedošlo ke zmírnění obtíží při zásadní změně stravovacího a pohybového režimu, doporučuji Vám konzultovat psychologa nebo psychiatra. Ti se specializují na diagostiku a léčbu tzv. psychosomatických onemocnění. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: