Bolesti chodidla po zlomenině

Dobrý den, před dvěma lety jsem si po špatném doskoku zlomil 3 záprstní kůstky na levém chodidle, konkrétně u malíčku, prsteníčku a prostředníčku. Kosti podle rentgenu srostli výborně. Můj problém je, že při obutí obuvi která mi byť jen mírně tlačí na strany chodidla a tlačí tak kosti k sobě, dostaví se za nedlouho veliká bolest a musím obuv vyzout a někdy pomůže si "přelupnout" kosti.. je to pocit jako by jsem měl mezi kostmi šlachu a tu ty kosti drtili. Doktor mi řekl že mám příčně ploché nohy a doporučoval vyšetření nášlapu za 500Kč a vytvoření speciálních vložek do bot za několika tisícovou položku. chci se tedy zeptat jestli je opravdu můj problém v plochosti nohy, když mě bolí pouze to místo zlomu a cítím při prohmatu chodidla jak mi tam něco přeskakuje?? mockrát děkuji za Váš názor a případně i radu. rád bych se navrátil ke sportům, ale bohužel nevydržím v pevné obuvy déle jak půl hodiny..

Odpověď odborníka:

Záležitost vyžaduje opravdu velmi pečlivé vyšetření zkušeného ortopeda. Jednak klinické vyšetření a jednak cílený snímek, eventuálně snímek vrstvený. Nejdříve je třeba vyloučit možnou novou zlomeninu v místě svalku, poté přebujelý svalek, který překlenuje místo zlomeniny. Není vyloučeno, že se mohou ovjevit artrosní změny v drobných kloubech nohy, které vznikly po změně architektoniky nohy a její plochosti po úraze. Po tomto zhodnocení je třeba podle nálezu apikovat léčbu, která není, ale snadná. Nějdy při této ploché noze, která vznikla po úraze je na místě i operační řešení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: