Bolesti kloubu, reflux jícnu

Dobrý den. Už hodně dlouho se cítím spíše unavená a poslední dobou mě bolí hodně klouby, zvlášť kolena a kotníky. Mám časté problémy se žaludkem a to pálení v něm, byla jsem u gastroenterologa a dal mi prášky na tři měsíce proti kyselosti žaludečních šťáv, beru jeden denně pátým dnem a problémy zmizely. Před týdnem jsem byla na odběrech krve, výsledky byly v pořádku krom dvou a to granulocyty neutrofilní jsem měla 31.4 a normál je mezi 40,0 az 74,0 a pak lymfocyty, kterých jsem měla 60,7 a normal je mezi 19,0 az 48,0 (píšu i hodnoty normálu, testy jsou dělané v Itálii), dále mi byly dělány testy na CMV, kde jsem měla pozitivní pouze IgG, který byl 215 a normál je 0,0 az 20,0 a mononukleózu, kde jsem měla pozitivní také pouze IgG a to 157,0 a normál je 0,0 az 1,00 takže nemoci již prodělané a toxoplasmoza byla negativní úplně.. Poslední dobou se cítím, jak jsem už psala hodně unavená, mám stále hlavně k večeru zvýšenou teplotu kolem 37,2 a ty bolesti kloubů...stolice je pravidelná, ale spíše polo průjmovitá.. pan doktor mi předepsal ještě odběr krve na snášenlivost glutenu a test na fekální kalprotektin.Mam take zvetsene uzliny v trislech na obou stranach a na krku,ty se ale nemeni a doktori rikaji,ze to bude nasledek po prodelane mononukleoze a CMV..Mam strach co to se mnou muze byt a mam strach z nekterho nadoroveho onemocneni..Co si o tom vsem myslite? Dekuji moc za odpoved a preji krasny den a velikonocni svatky,s pozdravem Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, asi vás zklamu, můj dojem z vašeho popisu nemůže nahradit vyšetření a léčení u lékaře, ke kterému chodíte - což děláte správně. Výsledky nejsou kompletní, nic neznačí zásadního, váš strach z nádoru je nepodložený. Docházejte nadále na kontroly k lékaři, určitě vás léčí dobře /o tom svědčí ůčinky léky na překyselení, které zmizelo/ a nadále pokračujte ve sledování u lékaře. Jistě se spolu doberete zlepšení, jen ho přesně infomujte o tom, jak se cítíte, co se ve vás děje, jaké máte příznaky a podobně. Jistě by nebylo od věci také změnit stravu - pokud nejíte nějak super zdravě, vždy je co vylepšovat. Již ve starověku bylo heslo: vždyt strava je vaším lékem. Bolesti svalů a kloubů mohou být příznakem ještě nedoléčeného onemocnění CMV a mononukleosy( takzvaná reaktivní arthritida), ale pokud by přetrvávaly, vyhledala bych specialistu na revmatologii /kloubní nemoci/. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x