Bolesti kloubů, vyrážka.

Dobrý den, můj problém začal minulý rok, kdy mě v září začalo pobolívat koleno, čemuž jsem nevěnoval nějakou větší pozornost. Asi před 3 měsíci se mi udělal výpotek ve druhém koleni, který se do týdne sám vstřebal, ale začali další problémy. začali mi otíkat i jiné klouby, kotníky, lokty, přidala se bolest svalů/šlach a vyrážky kolem postižených míst i mimo ně(záda, hýždě, předloktí). Vyrážky jsou takové červené skrvny 1-3 cm velké, různých tvarů, vystouplé a mírně svědí. Krevní testy na zánětlivé parametry, borelie, revma, negativní, ale ASLO 1013. Výtěry z ORL také negativní, ale kvůlil angínám, které prodělávám tak 1x ročně, mi lékařka doporučila odebrání mandlí, ve kterých by mohl sídlit streptokok. Po nasazení antibiotik, před 2 týdny, se můj stav mírně zlepšil, ale po námaze opět otoky, např. i otoky a bolest dlaní, po nošení těžkých věcí. Na dlaních jsou červené skvrnky a bolí mě i kloub na postižené dlani. Po bowlingu bolest šlach na předloktí a otoky kloubů prstů na ruce. Kolena stále bolí, ale málo, lokty nebolí, ale občas nemůžu propnout. Poslední dva měsíce se přidaly i střevní potíže, ale tam obvodní lékař nevěnoval větši pozornost. Lékaři si mne přehazují a obvodní lékařka si neví rady. Nyní čekám na vyšetření na revmatologii, ikdyž výsledky krve nenasvědčují tomu, že bych mohl mít revma. Chtěl bych Vás poprosit o radu, na jaké oddělení a na jaké vyšetření by bylo vhodné si zajít, nebo, co by podle vás mohla být příčina mého stavu. Děkuji, Vilímek.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, upřímně: vzhledem k tomu, že jste již nějakou dobou vyšetřován a lékaři si neví rady, nečekejte od internetové poradny zázraky Nicméně by se dalo uvažovat ještě o návštěvě imunologie, případně gastroenterologie - mohlo by se jednat o nějaké autoimunitní onemocnění (musely by se nabrat protilátky proti vlastnímu tělu, pokud se toto vyšetření ještě nedělalo), z gastroenterologie mě napadá diagnoza Crohnova choroba, která typicky začíná trávícími potížemi, ale může mít i příznaky, jak popisujete Vy (netypické) Pokud se ještě nedělaly odběry z kloubů (výpotek), tak by to bylo taky vhodné dodělat...

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x