Bolesti kolene

Dobrý den. V dubnu 2012 jsem pro bolesti kolene absolvovala artroskopii, při které se zjistil prasklý vnitřní meniskus. Cca 2 měsíce po operaci začalo koleno bez příčiny natékat, otok během 2-3 dnů sám zmizel.Na podzim -září, říjen, listopad otoky trvaly déle a byly větší - lékař mi vždy vytáhl vodu a píchl kortikoid (celkem 3x cca po měsíci). V zimě koleno po lehčí námaze např.na lyžích ještě natékalo, pak byl klid.Nyní rok a půl po operaci koleno začíná bolet-mírná píchavá bolest v oblasti operovaného menisku a při rychlejší chůzi se při ohýbání stahuje (jako když je tam utažený šroub).Artroza (ani prasklý meniskus)se na rtg snímku před operací neukázala. V čem by mohl být problém? Bylo by to vidět na mag.rezonanci a mohu ji žádat po svém lékaři? Je mi 38 let, 165cm/59 kg, chodím na procházky, jezdím na kole, na bruslích. Od operace mi nejde běhat-noha je tvrdá, v koleni nepružná.Děkuji předem za Vaši odpověď. K.Růžková

Odpověď odborníka:

Jedná se o opakující poúrazovou synovitis, zánět kloubní kolenní výstelky. Pro opakované potíže a možnost změn na operovaném menisku nebo i na druhém menisku by opravdu bylo vhodné magnetickou rezonanci provést. Tuto otázku svému ortopedu předložte. Podle výsledku potom další postup Ortoped může v diagnostice a terapii užít i jiné vyšetřovací a léčebné metody

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: