Bolesti kostí

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Po dobu 3 týdnu se u mě objevují bolesti kostí/kloubů. Jedná se o oblast loktu (řekla bych kloubní spojení kostí předloktí s humerem) o oblast malíčku na pravé noze (přechod v klenbu je zarudlější,mírný otok).Dnes se k tomu přidala oblast kloubů na hřberu ruky prostředníčku. Místa jsou bolestivá při pohmatu,při činnosti pobolívají ne však tolik. Kromě toho mám zvýšenou eosinofilii. Od července mě postihl černý kašel-diagnoza byla potvrzena až alergoložkou v září, kam mě kvůli přetrvávajícímu kašli praktické lékařka odeslala kvůli podezření na astma a alergii. Absolvován RTG plic s drobnými plotenkovými atelektaziemi..Dlouhou dobu se nevěděla příčina,takže nejdříve léčena na zánět vedleších dutin Megamox,Clarinase,Ventolin,Fromilid uno,Astmanex,prednenolon.Nyní užívám jen HA a kvůli prevenci kašle Combair na noc. Astma eprokázano ani nevyločeno kvůli eosinofilii a alergeny vyšly negativní. Omlouvám se za výčet,nicméně černý kašel nepovažuji za banalitu a nevím,zda je možná souvislost. K těm zmiňovaným bolestem bych asi ještě přidala bolest v levém podžebří.Ta je zřetelná při zakašlání ale i při změně polohy těla z lehu do sedu.Objevila se už v období černého kašle,nyní už nekašlu přesto přetrvává. Teplota zvýšená není,průjem zvracení taktéž ne.Jen zvýšená unava a pravidelné chození na stolici 1x denně (za normálních okolností pravidelnosti chybí-většinou po 3 dnech). Ráda bych se zeptala,jestli nevíte, jaká by mohla být příčina o něch bolestí, případně jakého specialistu navštívit?Momentálně jsem v Praze,lékaře mám na Moravě a popravdě OL už po poslední zkušenosti nevěřím. Poslední 3-4 měsíce jsem kvůli zdavot.potížím nijak nesportovala. Je mi 21 let a do léta jsem kromě běžných onemocnění-chřipka,nachlazení,sinusitida žádné závažné onemocnění neprodělala. Budu moc moc vděčná za každou odpověď. Už jsem z těch trablí poměrně zoufalá.Děkuju S pozdravem, Karolína

Odpověď odborníka:

Dobrý den, popisované bolesti kloubů mohou být doprovodným projevem černého kašle, většina infekčních onemocnění může být doprovázená podrážděním kloubů. Je ale třeba vyloučit i jinou příčinu potíží například revmatické onemocnění, provést krevní odběry a vyšetření lékařem. Zmiňovaná bolest v levém podžebří může být svalovou bolestí při dlouhodobě trvajícím kašli.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: