Bolesti kosti a prave ruk

Mam bolesti patere za krkem nekdy me pobolivaji prsty na nohou nej vice me trapi prava ruka bolesti se svysuji pri vlchkem pocasi myslim si Ze by se mohlo jednat o revma jen me trapi Ze ma maminka umrela na nador slinivky brisni a pozdeji ji lekari zjistili nador na pateri prosim o radu dekuji.

Odpověď odborníka:

Je pravděpodobné, že se u vás jedná o degenerativní změny v rozsahu celé pateře, především krční a bederní pateře. Bolesti mohou existencí degenerativních změn na obratlech a svalech v oblasti pateře vystřelovat do horní a dolní končetiny. Ortoped a neurolog po vyšetření a provedení rtg snímku pateře stav posoudí. U vaší ,maminky se jednalo zřejmě o nádor slinivky břišní, který měl vyplavené nádorky - metastasy v oblasti pateře, někdy se skutečně takto původní nádor může teprve pateřními potížemi manifestovat. Jistě je na místě provést řádné ortopedické vyšetření, podle stavu provést potřebnou léčbu, která nakonec povede k ujasnění a zlepšení stavu a vašemu uklidnění.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: