Bolesti nohou

Dobry den,mam na vas dotdotaJe mi 22let a jsem kuracka ..Uz skoro dva mesice mam bolesti ldk nejvice lytka a zadni strany stehna,obcas mi jde bolest i do holeni a prava strana az ke kotniku,citim jakoby me bolely slachy tepny zily nebo jak to mam popsat. Bodani,paleni,stipani a bolest. Zaclo to uz v dubnu (mela jsem opraci mimodelozniho tehotenstvi s odebranim leveho vejcovodu a dalsi operace v dubnu konizace del cipku) .. Pote bolesti zjsey byla jsem na vysetreni kde mi delali doplera a braly krev na ddimery ultrazvuk v poradku a ddimery lehce zvysene 0,6 nasadili mi clexane 0,8 na 3 dny pote ddimery 0,4 takze vysadili a brala jsem detralex 2-0-0 d a bandaze nohou.. Bolest ale stale byla a zhorsovalo se to ,tak jsem byla opet u lekare kde mi brali opet krev na ddimery vysledky 0,2 coz pry negativni (naposledy ddmiry 20.5.2016) takze to bude asi ortopedicka zalezitost tak jsem byla tento tyden na ortopedii s tim ze z ortopedickeho hlediska to neni a mam zkusit neurologii,tak jsem se objednala ale termin mam az v cervenci,coz nevim jak zvlanu protoze noha me boli cim dal tim vic. Chtela bych se zeptat je mozne ze ta bolest je od patere?( mam bolest leve krcni patere a obcas bodnuti ve spodni casti zad na prave strane).. Nemuze to byt ta tromboza ikdyz 3x vysly vysledky negativni,nenohla se mi tam ted udelat? Mam z ni hrozny strach,takze nevim zda mam o tromboze premyslet nebo to priklanet k te pateri. Prosim o radu uz jsem zoufala. Dekuji moc za brzskou odpoved

Odpověď odborníka:

Bolesti v lýtku se nemohou podceňovat. Základem vašeho dalšího postupu je konsultace s vašim praktickým lékařem. Ten vás zná, zná vaše dosavadní výsledky vyšetření a může celkový stav shrnout a zhodnotit z širšího pohledu, což specialista provede málokdy. Je třeba zhodnotit nejen cévní nález, ortopedický nález, ale také pracovní návyky, zaměstnání, stoj v práci, obuv, podpatky a další. Praktický lékař na místě zhodnotí i hrubý neurologický nález a poradí. Kromě tohoto postupu při užití léků které popisujete bych vyčkal neurologického vyšetření a t.č. bych se obrátil na rehabilitaci k posouzení stavu, zhodnocení případného úponového postižení svalů a šlach, možná úponová bolest šlachy nebo vaz na kost a z toho i bolest, což na rehabilitaci mohou zjistit. K tomu šetrná pohybová a fyzikální léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: