Bolesti páteře

Od pátku mám ostrou bolest na levo od kříže, která se zhoršuje při určitých pohybech, při sezení a vleže, kdy mě trvá najít ulevovou polohu. Naopak jí téměř necítím při chůzi. Bolest někdy jde i do třísla a kyčle. Byla jsem poslána praktickou lékařkou na RTG, zpráva zní: dobré postavení, těla norm. výše, meziobratlový prostor L5/S1 lehce snížen, kolaterální osteofyty, bez traumat. změn na skeletu. Nyní jsem v klidovém režimu, beru leky proti bolesti a na uvolnění svalů, které ale moc nepomáhají. V pátek kontrola a uvidí se co dál. Myslíte, že bolest je způsobena výrůstky, které utlačují nervy a co byste doporučoval dál? Návštěvu neurologa, rehabilitace? Jsem z toho nešťastná, protože se to nelepší, spíše se bolest zhoršovala. Bojím se, že je to od těch výrůstků a nepůjde s tím nic dělat. Je mi 38 let a mám sedavé zaměstnání. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Doporučuji rehabilitaci, v akutním stadiu první tři dny léčba bolesti a léky na uvolnění paravertebrálních svalů, po 3-5 dnech by měla následovat rehabilitace, můžete dle pokynů fyzioterapeuta cvičit i doma, efekt je v pravidelném cvičení

MUDr. Alena Malíková
MUDr. Alena Malíková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ambulance praktického lékaře, A- Medicos, s.r.o., Zlín

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: