Bolesti předloktí a třísel

Dobrý den. Vemu to ve zkratce. V únoru 2011 náhle přišli bolesti pravého předloktí. Především při rotacích (jakoby šlacha). Léčeno klidem, protizánetlivými léky. Koncem března se přidalo i 2. předloktí - stejné bolesti akorát to najíždělo pozvolna. Koncem dubna mi otekly 3 prsty na pravé ruce (na základě toho říkal ortoped, že je to spasmus krční páteře). Otok se držel tak 6 týdnů, pak začal vytékat hnis z nehtových lůžek a přes léto pomale vytlačovaly nové nehty ty staré. V průběhu těchto problému se přidaly ty třísla (během RHB s krční páteří). Konkrétně v polovině června. Náhle přišly větší bolesti v levém třísle a pod ním (kousek do stehna) - jakoby úpony, šlachy (večer to bylo citlivější, ráno jsem se vzbudil a už to bylo intenzivní). Bolesti i v klidu jako na té ruce, která taky přišla náhle. V září začlo to samé v pravém třísle - opět pozvolna to najíždělo jako v případě předloktí. Koncem září opět otok prstu - palec na levé noze. Po 2 měsících otoku opět vytéká hnis z lůžka a čekám, až sleze nehet. Podtrženo sečteno - problém na rukách a nohách je očividně stejný. Rozšiřuje se to... Klidový režim nepomáha. Vyšetřeních jsem měl mraky včetně odběrů krve. Hlavně co se týče třísel - sono, rezonance. Byly jen zvětšené uzliny cíleně v místě bolestivosti do 17 mm. Na infekčním se našla borelioza ale jen to IgG. Dali mi dvoje ATB a když to nepřestalo řekli mi, že borelióza je málo pravděpodobná. Hlavně ty záněty těch nehtových lůžek by mohly být dobrým vodítkem. Někdo mi říkal, že by to mohlo být něco od páteře – krční či bederní. Prosím o radu. Děkuji mnohokrát

Odpověď odborníka:

Vaše potíže jsou popsány poněkud nezvykle. Zmínka o pateřních potížích - jsou možné, ale přece jen ne typické. bylo by dobře provést podrobné reumatologické vyšetření, odběry krevních testů ke zhodnocení stavu, opětná ortopedická konsultace. Pokud by se stav neupravoval je vhodné přijetí do nemocnice na interní oddělení k podrobnému vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: