Bolesti předloktí obou rukou

Dobrý den Dovolte mi obrátit se touto cestou na vás s dotazem už rok a půl mne bez zjevné příčiny bolí drobné klouby prstů a svaly a šlachy od prstů po Loket klouby tak moc že po určitém čase nemohu pracovat a bolest do dalšího dne přetrvává vyšetření na neurologii na karpální tunely jsem měla negativní ortoped na základě RTG rukou a krční páteře také nic nenašel, krevní testy i s testováním na boreliózu či chlamidie mám všechny v pořádku, stejně tak moč Údajně se nejedná o revmatické onemocnění klouby mi nenatékají v noci bolest necítím, při zmáčknutí prst nebolí, svaly nebo šlachy? Cítím například když nesu v tašce litrovou vodu. Potíže začaly bolestí šlach nebo svalů na opačné straně dlaně klouby prstů mne ze začátku nebolely léky Artrilom, Oramellox či Mydocalm jsou neúčinné je mi 24 let netrpím nadváhou či jinou nemocí, neberu dlouhodobě žádné léky Pracuji jako sekretářka a dálkově Studuji vysokou školu Jsem zoufalá, nikdo mi nedokáže pomoci, na vyšetření jsou dlouhé čekací doby, měla bych psát diplomovou práci a samozřejmě protože nemám status studenta musím být v pracovním poměru. Omlouvám se za formulaci dotazu diktuji hlasem Velice děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Bude třeba opravdu dokončit do co nejvýznamnějších důsledků vyšetření revmatologické, podrobný odběr testů, jejich vyhodnocení. Je třeba zdůraznit, že revmatologie zná revmatická onemocnění, která jsou seronegativní, kde jednoznačně nálezy protilátek se nezjistí. Takový pacient projde nejen vyšetřením, ale i přeléčením stavu, léčení oné seronegativní revmatoidní artritidy. Bolestmi v kloubech klouby reagují i na jiné noxy, škodlivá působení, při infekcích, kožních chorobách a další. Zhodnotí se výsledek. K tomu se musí revmatolog vyjádřit. Následně pohybová léčba na rehabilitaci. K tomu doplnění ještě neurologického vyšetření pro možné bolesti vycházející ze změn krční pateře. Jistě užitečné jsou lázeňské pobyty s léčbou a ve vašem případně alespoň 14 denní pobyt u moře, teplo a mořská voda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: