Bolesti svalů

Dobrý den, již od června 2012 mám po zvednutí těžkého předmětu bolesti zad a břišních svalů. Závěr na rehabilitačním odd. je porucha statiky a dynamiky páteře a svalová dysbalance. Také mám šikmé postavení pánve - snížení vlevo, vybočení Th, L páteř 1 sin., oslabení trupového a mezilopatkového svalstva s hyperonus šíjového svalstva. Chodím přes měsíc na RHB a co se týče šíje, lopatek a trupu, tak bolesti jsou mnohem lepší. Ale mám stále bolesti břišních svalů, konkrétně přímých bř. svalů, svalů v podbřišku a podél kyčle k tříslu. Fyzioterapeutka mě řekla, že je to z toho, že břišní svaly převzaly funkci zádových svalů a proto jsou stále postižené. Chci se tedy zeptat, zdali to tak může být i přesto že záda se zlepšují. Myslíte, že tedy břišní svaly se dají dopořádku až jako poslední nebo mám žádat o nějaké vyšetření přímo břišních svalů když už bolí 5 měsíců. Někdy pár dní cítím zlepšení, ale pak bolesti přijdou znovu. Nevím jestli to může mít souvislost, ale trpím dlouhodobou anemií z nedostatku železa. Moc děkuji za odpověď T P.

Odpověď odborníka:

Je třeba plně dotáhnout přesnost diagnozy. Provést podrobné vyšetření nejlépe na revmatologii, dále široce provedené laboratorní vyšetření. Nedostatek železa a nižší patrně i hemoglobin má příčinu. Tato souvislost tady platí. Jinak rehabilitace je užitečná při všech diagnozách. Proveďte tedy potřebná vyšetření a to i na ortopedii a podle výsledků další léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: