Bolesti třísel

  • Dotaz od: Jean Jaroslav
  • Publikováno: 12.7.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den ,mám na vás dotaz. Před rokem jsem aktivně sportoval trénoval jsem karate a trenér mi doporučil velice tvrdý baletní strečink. Prý kvuli tomu abych uměl provaz a zarověn se zlepšila moje flexibilita , ale strečink byl velice bolestivý a po půl roce treninku jsem musel se vším skončit .Když jsem zašel za mojí paní doktorkou a popisoval jsem jí mojí pálivou až řeznou bolest v oblasti třísel ,řekla mi že je mám pouze natažené a mám si dát tak 2 měsice klidový režim .Poslechl jsem ,ale bolest polevila tak o 5% . Nyní je tomu víc jak 6měsicu a bolest mě pořád trapí .Někdy i při běžné chůzy .Avšak jsem spozoroval že při mírném zahřátí a protažení třísel bolest dočasně odejde konce mi i na několik dnů uplně zmizela .však po vysazení strečniku dá se li to tak nazvat , se bolest znovu objeví .Chci se váz tedy zeptat jestli mužu provádět protažení třísel pokud mi to pomáhá od bolesti ?

Odpověď odborníka:

Zřejmě se jedná o entezopatii, t.j. úponovou bolest spojenou se zánětlivými změnami v oblasti úponů břišních svallů v tříslech. Je třeba chirurgické vyšeření k vyloučení kýly nebo jiných změn, například zduření uzlin. Podle výsledku potom léčba, vhodná uvážená rehabilitační péče a fyzikální terapie. Někdy prospěje i léčení v lázních.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x