Bolesti zad a artroza kyčle 3.st.

prosím o Vaši radu při mém nálezu MR 5 mm osteofyt v P foraminuIV L4/5,spondyartroza dol.L páteře.Diskretní pseudospojndyolisteza bez zn.protruzi MOP.Kombinované potíže vertebrogenni a coxartrotické vlevo.Mám velké potíže při chůzi.Za odpověd moc děkuji.S pozdravem I.B.

Odpověď odborníka:

K posouzení je třeba znát nejen nález na MR a to podrobný, ale i potíže a neurologický nález. Poloha výrůstku směrem k otvoru, kde vystupuje mišní nerv napovídá možnost jeho útlaku, pokud nález odpovídá i nálezu neurologickému. Oblast je vždy změněna i okolními zánětlivými změnami, které je většinou možno zmírnit konservativní léčbou. Vhodné umístněí do léčení do nemocnice na ortopedické anebo neurologické oddělení k provedení medikamentozní i infuzní léčby spolu s rehabilitací. Pokud by účinek nebyl jednoznačný potom po konsultaci s neurochirurgem .nutnost operativního řešení

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x