Bolesti zad spojené vždy s virozou

Prosim moc o radu,jiz delsi cas (několik let) trpim občasnými ale silnymi bolesti zad které me zcela vyradi ci doslova paralizuji z beznych cinnosti.Mam telesne projevy jako na chripku ci nachlazeni,lehka ryma ale imunita to nejak nepusti k propuknuti jako to mají ostatní lide,tento stav je vlekly třeba i 3 tydny,téměř vždy me zacnou jako doprovodny jev bolet zada v bederni oblasti , trva to kolem 10 dni, nekdy dele,uz nevim kam se mam obratit. Vysetreni na Bulovce Radiodiagnostika –MGR bez nalezu komplexni virologie – Mimo herpes 1 Igg Clia vse negativni,index avidity 0,470(vysoka),protilatky CMV –mirne zvysena hladina infekce vyloucena. vysetreni krve:Bio snizena U-PH 5.0 Kreatinin 95 umol/l -vse v norme / vysetreni leuko,entiro hemo +dalších 20 polozek v norme Je me 52 let, cely život jsem se zdrave pohyboval, jsem z prace artisty svalovity ,bez nadvahy, zada mam vypracovana ze cviceni ale ne znicena,svalovina drzici pater a zebra pevna, plotynky a vse co se tyce „ORTO“ pohybového aparatu mam dle meho ocekavani po vysetreni v poradku. Jinak celoživotně bez vyzsi telesne namahy,poslednich 15 let strávených dlouhodobe u more, strava stredomorska i ted v CR, nemam jiné problémy, nekouřím, nepiji, sportuji (pokud me neboli zada) ze zkusenosti práce s telem ho nasloucham , relaxuji,plavu, setrim se. Jiné problémy zadne nemam, ledviny v poradku,vyprazdnovani bez jakýchkoliv komplikaci ci zvlastnich projevu. Cely život jsem krome tohoto nesvaru zdrav, nemocen jako jini lide nikdy nejsem,teploty nikdy nemívám, angina naposledy snad v dětství, leky neberu (krome Ibuprofenu při bolestech zad),absolutne bez stresu, nic nezvedam, drzeni tela v poradku, atrofování není aktuální ,lumbago mit nemuzu , prichazi to postupne a při popisovane jakesi viroze. Vzdy citim ze na me něco leze, mivam opar ci svedeni dasni (citim to na sobe ze nejsem v ten moment fit)a pak nastupuji zada .Napada me snad zda nemuzu mit nejake anomalie v imunite, Uz si nevim rady Prosim pomozte. J.Ha

Odpověď odborníka:

Porucha imunity může být přítomna, bylo by to ale překvapení. Dle Vašich informací je to totiž vysoce nepravděpodobné. Typické v podobných případech bývá to, že máte sice velekou, ale významnou poruchu statiky pánve , která je spojena se svalovou disbalancí. To sice udržujete v relativním klidu, při prochlazení či virovém onemocnění dojde k vyššímu napětí ve svalech a dojde k aktivní reakci, sledované boelstí v uvedené oblasti. V Praze by bylo asi nejjednbodušší se objednat do mé poradny. Případně samozřejmě vyhledejte jiného lékaře, který se věnuje aktivní fyzioterapii a je schopen rozpoznat, kde je problém a doporučit řešení. Může to být i zkušený fyzioterapeut. Na jiný problém to opravdu nevypadá.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: