Bolestivá krční uzlina

Dobrý den, mám už přes týden bolestivou pravou krční uzlinu, co je však podivné, nic jiného mi není. Uzlina bolí na pohmat i při sklonění hlavy na pravou stranu, v krku mě ale nebolí, nemám teplotu, nemám kašel ani žádné jiné příznaky, jen mám něco jako puchýř či aft na dásni a chronickou rýmu, kterou mám už skoro deset let a kterou tedy nepočítám jako příznak. Byla jsem s tím u doktorky, ta mě prohmatala a podívala se do krku, nic moc toho ale nenašla, dokonce mi naměřila teplotu pouhých 35,5. Když doktorka nevěděla, co se mnou lepšího, tak mi předepsala protizánětlivý Ibuprofen, s tím, že mě pošle na testy, když to nepomůže. Už je to 5 dní a uzlina stále bolí, ale jinak se cítím úplně zdravá, dokonce velmi dobře, vzhledem k tomu, že jsem měla dlouho problémy s imunitou. V rámci obrany proti podzimním epidemiím mi před měsícem imunoložka naordinovala Isoprinosine na podporu imunity, který mám brát šest týdnů. Třeba to má nějaký vliv na chování obranných látek. Když jsem měla zánět slepého střeva, byla jsem pár měsíců po léčbě imunoglobulinem a zánět mi zjistili až ze sona, protože v krvi nic nebylo, přestože byl zánět hraniční. Ale to je jen tak mimochodem, kdyby to náhodou mělo nějakou souvislost. Jaký je váš názor, co může způsobit tento ojedinělý příznak, protože jen tak to není, bolest by měla znamenat zánět, ale čeho, když mi nic jiného není?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tento příznak může mít souvislost - třeba s problémem se zuby /skrytý váček nebo i znět dásní - kdy jste byla naposled u stomatologa, je vše OK?/, s chronickým zánětem mandlí /nemáte na mandlích čepy?/, klidně s vámi uvedeným aftem na dásni v ústní dutině, se zánětem vedlejších dutin a podobně. Netrapte se s tím, jste pod kontrolou, lékařka vám udělá testy a kdyby uzlina nějak dlouhodobě bolela, dá se na ni podívat ultrazvukm a odhadnout podle jejího tvaru a velikosti, co se s ní asi děje. Prosím, moc si uzlinu často neprohmatávejte a nesledujte, i mechanické kontakty ji mohou dráždit k bolestivosti. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+40 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Bolestivá krční uzlina | Od: Jana | 4.11.2010 22:36
Dobrý den, u stomatologa
jsem byla před pár dny,
protože se mi udělal další
aft, tak to možná bude tím, i
když zubařka říkala, že
uzliny na aft, i když je
hodně nateklý většinou
nereagují, možná to ale
souvisí s tím dalším -
opakovaný zánět mandlí už
jsem měla, tím pádem už
nemám krční mandle (to
jsem zapomněla napsat),
takže možná uzliny reagují
místo mandlí. Ty bolesti jsou
v podstatě dlouhodobé,
protože už to mám v
podobném stavu několik
týdnů nebo snad i měsíc,
akorát se mi prohodila
uzlina, která ted bolí, po
tom, co to na chvíli přestalo,
když mi doktorka dala
protizánětlivý Ibuprofen, ale
pak se mi udělal druhý aft
na opačné straně tak se to
asi přesunulo.
reagovat
re:Bolestivá krční uzlina | Od: mira | 13.3.2014 09:59
ted to mam taky uplne stejne priznaky a nic jsem tu
nezjistil takze vsem budoucim ctenarum doporucuji
useknout hlavu nic jineho me nenapoadlo servus
reagovat
re:re:Bolestivá krční uzlina | Od: Ivan | 11.11.2014 18:28
já bych to nepodceňoval, pořád mě ta uzlina bolela, pak to přešlo, pak zase bolela, a tak pořád dokola. je to příznak nabourané imunity, tyto žlázy jsou první v těle, které to likvidují. no a pak mi zjistili leukémii, tělo už to prostě nedalo. nepodceňujte to!
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: