Bolestivá lymfatická uzlina

Dobrý den, již dva roky mám v pravém třísle zvětšenou uzlinu, která je na dotek velmi bolestivá. Absolvovala jsem vyšetření UZ (uzlina 15mm, výrazně vaskularizovaná s náznakem intralymfatické chaotizace), dále tenkojehlovou biopsii ( bez hodnotitelných množství bb.), a CT vyšetření s výsledkem bez průkazu chorobných změn. Dle lékařky je tedy vyšetření bez nálezu, ale protože je bolestivost vysoká, doporučuje podstoupit chirurgické odstranění uzliny. Rozhodnutí nechává na mě. Chtěla bych se zeptat, jestli mi po odstranění uzliny nehrozí nějaká komplikace. Mohl by se u mě projevit např. lymfedém?? Nevím, jak se mám rozhodnout. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Mirko! Jde o citlivou a nejednoznačnou záležitost. Na dálku nechci rozhodovat za Vás. Nemáte-li jistotu, ještě jednou celou záležitost proberte s ošetřující lékařkou.

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: