Bolestivá mandle

Dobrý den, chtěla jsem se jen poptat. Před 3 týdny mě začalo bolet a pálit v krku, rýma a suchý kašel. Dr. mi naordinovala Ospen, ale moje bolest v krku byla ještě horší tak mi nasadila Roxithromycin-ratiopharm. Kašel už skoro nemám, jen ráno a občas přez den, trošku rýma ale nejvíce mne trápí nateklé, červené a velmi bolestivé mandle. Bolí mě nejvíce vnoci, kdy si musím vzít Ibalgin, abych vůbec spala. Mám také dost často pocit jako sucho v krku, až mě začne pálit a nutit do kašle. Jsem kuřák, tak nevím, zda to může souviset i s tím. Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kouření byste měla počas léčení omezit, ale nemyslím si, že dnešní potíže jsou z kouření. Navštivte lékařku znova a požádejte o výtěr s kultivací, je možné, že ani dvoje antibiotika nepostihla přesně ty bakterie, které v krku máte a vaše potíže proto pokračují. Také nemusí jít o angínu, ale např. mononuklesu (virové onemocnění především mladých lidí), na vše se lékařky podrobněji vyptejte. Info o této nemoci zde: http://mononukleoza.net/typicke-priznaky.html . Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: