Bolestivá menstruace -srůsty?

Dobrý den, minulý rok v prosinci jsem byla na odstranění srůstů kolem slepého střeva a taky slepého střeva připlatila jsem si ať mi do břicha dají gel, který eliminuje výskyt srůstů do budoucna. Dlouho dobu mě trápily výtoky a bolest v břiše. Nic méně se na tom i po tomto zákroku nic nezměnilo výtoky mám stále a bolest na pravé straně taky. Bolesti mám i při sexu a při menstruaci (pouze první den). Při konzultaci s mojí gynekoložkou mi bylo sděleno, že je možné, že se mi tam ty srůsty znovu objevily. Na další operaci nechci zatím jít zdá se mi to moc brzo. Léčím se už dlouhodobě u paní doktorky s kvasinkama, ale bezvýznamně. Autovakcínu mi nedodělali, protože jsem tam prý neměla dostatečné množství bakterií. Držím protikvasinkovou dietu, ale zatím je to bez nějakých větších úspěchů, výtoky stále přetrvávají. Je to pro mě hodně vyčerpávající a začíná mě to omezovat při práci ( jsem nervozní, nesoustředěná, mám dost depresivní stavy) Jaké kroky mám tedy dále podniknout...Děkuji předem za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, srůsty - adheze v břišní dutině mohou, ale nemusí být příčinou bolestí v podbřišku, preventovat 100% jejich opakování po rozrušení nelze ani s použitím nejrůznějších prostředků, gelů, folií,...Výtoky a bolesti v podbřišku mohou souviset s chronickým zánětem čípku a tím i narušením statiky páteře a pánve. Ke stanovení této diagnozy je ale nutné vyšetření, nelze stanovit telefonicky či mailem. V případě zájmu se objednejte na tel.č.481446541 v Turnově či 315637430 v Neratovicích (čtvrtky) S pozdravem P.Lidák

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: