Bolestivý otok nad konečníkem, bolestivá bulka v třísle - imunita, nebo po porodu?

Dobrý den. Mám už pár dní bolestivý otok nad konečníkem, špatně se mi sedí, hodně to bolí, když na něj sáhnu, je tvrdší a je vidět, že tam mám červenou čáru. Pak mám v třísle bulku, která na dotek bolí. Je to známka špatného imunitního systému? Mám ještě devět měsíců zarůstající nehet na palci a nedávno jsem měla afty. To vše po porodu dvojčat, může to souviset? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Iveto, z příznaků, které uvádíte, je v nejpravděpodobnější souvislosti s těhotenstvím a porodem výskyt bolestivého zatvrdnutí v oblasti konečníku - nejspíše se jedná o zevní hemoroidy. Bolestivá bulka v třísle může být zvětšenou mízní uzlinou, popřípadě tříselnou kýlou. Zarůstající nehet a afty s porodem dvojčat zřejmě nesouvisejí. Doporučuji Vám podstoupit vyšetření v interní nebo gastroenterologcké ambulanci. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: