Bulka v třísle

Pěkný den ještě bych měla, jeden dotaz ptala jsem se na toto: Dobrý den, udělala se i v levém třísle bulka velikosti asi hrášku, zajímalo by mě co to může být, jestli se mám bát že to může být nádor. četla jsem že může to být třeba i vag. mikozou. tento problém jsem měla před rokem... od té doby nemám žádné problémy, ale jsem v nejistotě... a k lékaři se bojím:( zvětšené uzliny mají asi hodně příčin jak jsem se dověděla.... Odpověď odborníka: Dobrý den, uzliny bývají nejčastěji zvětšené při infekci. Uzliny jsou jakési filtry imuntitního systému, kdy při zachycené patogenní organisimu, dochází v uzlině ke stimulaci a tvorbě buněk imunitního systému, aby se organismus mohl cílenně bránit. proto uzlina je bolestivá , zvětšená. Příčinou zvětšené uzliny v třísle může být tedy i vaginální mykosa. Důležité je slodovat zda-li se uzlina zvětšuje, zda-li je pohyblivá, zda-li se zvětšují i další uzliny. Pokud bude přetrváváat zvětšení i po infekci, tak určitě navštivte lékaře. Zapomněla jsem dodat, že bulka nebyla bolestiva náhodně jsem si ji nahmatala všimla, a myslím, e ani ne do tydne zmizela, a jak říkám od té doby jsem žádné vážnější problémy neměla...docela se bojím, jelikož jsem četla na netu, že jeden z takovych znaku (zvětšené uzliny) je i u HIV.....:( děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud bulka zmizela a není již hmatná, tak se zřejmě opravdu jednalo o zvětšní uzliny při aktivitě imuntiního systému při nějaké infekci. Etiologie infekce může být různá, samozřejmě i při infekci virem HIV bývají zvětšené uzliny. Záleží zda-li jste se vyskytla v situacích , kdy se dá virus HIV přenést /nechráněný pohlavní styk s rizikovou osobou, použití kontaminovaných předmětů krví - inj. stříkačky/. Pokud byste se obávala infekce HIV, tak je nejjednodušší si nechat vyšetřit protilátky z krve cca 3 měsíce po rizikovém kontaktu.,

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: