Brnění a pálení nohou (lýtka, stehna)

Dobrý den. Před 4 lety mi bylo diagnostikováno podezření na polyneuropatii. Po vyšetřeních a následné léčbě léky a vitamíny B12 se mi ulevilo, i obvodní lékařka usoudila, že je to zřejmě na ústupu. Před několika dny mi nohy začaly brnět, jakoby intenzivněji proudila krev, také jsou unavené a bolí, ale povětšinou když ulehnu. Měla jsem teď trošku nervy s jiným problémem, tak jsem to přisuzovala tomu. Je možné, že se nemoc znovu projevila? Jak to řešit? Musím navštívit neurologa? Je tato nemoc vyléčitelná nebo mě "pošle" časem na vozík? :-( Děkuji za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

Vážená paní Evo:
Polyneuropathie většinou je léčitelná.
Polyneuropatie obvykle není sama o sobě chorobou ale následkem jiného onemocnění.
Je třeba jít na testy-krevní.
Nejčastější příčinou je cukrovka.Pokud byste přišla ke mně,poslal bych Vás zrovna na glykemickou křivku,která rozhodne,zda cukrovku máte nebo nikoliv).POkud budou testy negatívní, je vhodné uvažovat o vyšetření mozkomíšního
moku- k tomu už potřebujete neurologa nebo infekcionistu(neuroborelióza někdy způsobuje neuropatii:-)
Bylo by dobré vyšetřit i hladinu kyseliny listové a vitaminu B 12 v krvi.Ochotný praktický lékař zvládne odběry
sám,nepotřebujete k tomu neurologa.


Suverénním lékem na neuropathii je lék Thiogamma v infúzi.
U zjištěné neuropatie je doporučeno zopakovat infúze po půl roce.
Neposlouchejte ty,kteří Vás straší.
Určitě to zvládnete a bude líp!!!

Homeopatikum na neuropathii je Hypericum perofratum 15 CH 5 granulí po 1-2 hodinách do pocitu úlevy

P-)

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+34 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Pálení v oblasi hyždí a genitálii | Od: Jemelková Nada | 6.11.2015 19:46
Mám léčenou neuropatii Grimodinem,bolesti nohou přetrvávají a pálení i v noci.Cukrovku nemám,prosím co dál bolesti se dají vydržet,ale pálení je velice zlé.Děkuji
reagovat
re:Pálení v oblasi hyždí a genitálii | Od: uLékaře.cz | 9.11.2015 09:47
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: