Bušení srdce

Dobrý den, ráda bych se zeptala na svůj problém.Před 3 lety jsem byla svým lékařem odeslána na kariologické vyšetření, kde mi zjistili mírný šelest na srdci. Rok na to jsem dostala i prášky na vysoký tlak. Podstoupila jsem různá vyšetření, čím by tlak mohl být zvýšený, ale krevní testy mám v pořádku. Prášky beru dva roky, je to ale už lepší. A srdíčku jsem nevěnovala nějak pozornost až do ted, co mi poslední měsíc občas buší rychle a hlasitě a nemůžu kvůli tomu spát. Poslední týden to mívám dá se říct denně, hlavně v noci. Trochu se mi i špatně dýchá, ale když jsem se ptala svého doktora na příčinu, poslechl si mě a řekl, že je všechno v pořádku. Chci se zeptat, jestli se šelest může nějak zvětšovat nebo by to mohlo být od krční páteře jak m i řekla doktorka na neurologii, že tam mám mírný nález. Je mi 22 let a hodně mě to trápí,jelikož mám před sebou celé těhotenství. Předem děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím jak je vaše srdeční vada vážná. Pravděpodobně jde o prolaps mitrální chlopně, který má spoustu mladých pacientů a nic se s tím nedělá. Pokud máte bušení srdce časteji je vhodné navštívít kardiloga zda u toho máte pravidelný tep. Někdy je opravdu bušení srdce způsobeno od pátře a velice těžko se to rozlišuje.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: