Bušení srdce, nechutenství, pocity na zvracení

Dobrý den, v posledních dvou měsících se mi neustále vrací divné pocity, při kterých mi buší srdce( tlak mám 110/70, v rodině máme jak vysoký tak nízký tlak - sestra 90/55), je mi na zvracení, říhám vzduch, trpím nechutenstvím a bolí mě břicho jako při průjmu (někdy plynatost), je to však jen stav, nikdy skutečně nezvracím ani nemám průjem, spíše naopak. Léčím se s hypotyreózou štítné žlázy, ale všechny výsledky mám teď díky lékům úplně v pořádku (beru Euthyrox 125, lékařka mi léky asi dva roky zvyšovala, než pro me našla vhodnou dávku, začínala jsem na 75). Praktická lékařka mi udělala vyšetření krve a zde také není žádný problém. Tyto stavy se mi již opakují, trpěla jsem tímto již před asi dvěma a půl roky. Je mi 21 let, studuji VŠ a mám nyní před státnicemi, lékaři se domnívají, že se jedná o známky stresu. Již dříve jsem zjistila, že mi dělá zle kofein, proto nepiji nic, kde by mohl být. Zároveň jsem přestala kouřit, protože dle doktorky by mohl být důvod i zde. Stavy se opakují nepravidelně, někdy ráno, někdy v noci, spíše v klidu. Dnes ráno se mi ale poprvé udělalo zle i ve vlaku. Na stres jsem začala pro jistotu před necelým měsícem jíst hořčík a vitamin B6, lékařka mi předepsala neurol (mam si ho vzít, jen když by se mi stav objevil) v domnění, že se jedná skutečně o psychickou záležitost, avšak ten užívat rozhodně nebudu. Někdy se mi udelá takto zle i po jídle. Jím však zdravě, sportuji, teď už nekouřím. Mohli byste mě alespoň navést na něco, co by to případně mohlo být, psychické důvody mi na mě nesedí, protože stresy zvládám dobře. Přijde mi zvláštní, že všechny tyto obtíže na dva roky vymizely a nyní se mi vrátily. Je možné, že by se mohlo jednat o nějakou alergii anebo rozhašené zažívání, než mi problémy znovu začaly, snědla jsem tvaroh, ze kterého mi nebylo dobře a měla jsem po něm průjem. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, problém může být jak psychického, tak i jiného. Rozhodně bych Vám doporučil nechat se znovu vyšetřit jak na neurologii, tak i na gastroenterologii. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-20 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Měření cévního věku – už jste o něm slyšeli?
Články: Měření cévního věku – už jste o něm slyšeli?
Určování cévního věku je...
Jak správně odstranit klíště v pěti krocích
Články: Jak správně odstranit klíště v pěti krocích
Známe to asi všichni. V...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Chronická pankreatitida aneb Jak povzbudit trávení
Články: Chronická pankreatitida aneb Jak povzbudit trávení
Trvalé poškození tkáně...
Souvisí velikost penisu s tělesnou výškou?
Články: Souvisí velikost penisu s tělesnou výškou?
Větší muži mají větší penis...
Červená skvrna od klíštěte může ukazovat na Lymeskou borreliózu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: