Častá migréna

Dobrý den,mám dotaz ohledně mé migrény. Dříve jsem ji měla jen třeba 3x do měsíce,nyní-je to pár měsíců- ji mám 3x i vícekrát do týdne. Začíná mi od pravého oka,stačí,když mi do něj trochu posví světlo a je tak hrozná,že zvracím,nemužu se starat o roční dítě,naprosto vyřazená ze života. pomáhá mi /zatím/ indometacin 100,ale už i ten mi připadá že mi přestává učinkovat. Tento lék asi nebude moc šetrný k mému organismu a asi bude i návykový? Existuje ještě něco,co by mi mohlo zabrat? Je mi 27 let a nedokážu si představit,že to může být ještě horší.. Může to být způsobeno třeba i HA,kterou beru? Neuroložka mi řekla,že se nemám ničeho obávat a mám vesele dál používat indometacin. Jenže,co jak přestane učinkovat?

Odpověď odborníka:

Hormonální antikoncepce může váš problém zhoršovat, doporučovala bych její vysazení ( můžete zvolit nepř. nitroděložní tělísko). Indometacin není jediný lék na migrénu, v dnešní době existují speciální antimigrenika, která působí více cíleně a mají lepší efekt. Zeptejte se na to vaší neuroložky.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: