Časté infekty v krku, syn 10 let

  • Dotaz od: Jan Hlavka
  • Publikováno: 12.11.2007
  • uLékaře.cz

Prosím o radu. V deseti letech měl můj syn spálovou angínu. Dostal antibiotika, výtěr byl v pořádku. Potom měl v krku zlatého stafylokoka, jednou bral antibiotika a pak si začal stěžovat na bolest a pálení v krku. Problémy s bolestí v krku trvaly asi rok a půl. Potom byl na odstranění nosní mandle, pálení v krku není tak časté, ale objevuje se, zároveň se objevila alergie na pyl a prach (bere xyzal). V lednu tohoto roku prodělal zápal plic a od té doby neustále kašle. Zatím astma nemá (v rodině má astma náš děda i praděda. Na kašel nezabírají žádné sirupy ani léky (bral prothazin, kašlal pořád, ale byl velice unavený, proto jsme ho vysadili). Můžete nám pomoci?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, navrhovala bych návštěvu dětského pneumologa (v Praze např. v Dětské klinice ke Karlovu). Může se jednat o zvýšenou citlivost dýchacích cest vznikou právě prodělaným zápalem plic. Existují léky, kterými lze přecitlivělost snížit, jsou však vázány na lékařský recept a je vhodné při nich sledovat funkce plic spirometrií.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: